Springbokke vs All Blacks in Port Elizabeth

Ek en vriend Christoph Groenewald het gister die toets tussen die Springbokke en die All Blacks gaan kyk. Dit was die 1ste keer in 40 jaar dat die Bokke teen die All Blacks in Port Elizabeth gespeel het en was dus ‘n “once-in-a-lifetime” geleentheid wat ‘n mens net nie kon misloop nie!

Dit was die 3de keer dat ek in die Nelson Mandela Stadion was en ek moet nou eerlikwaar sê dat dit ‘n uitsetekende stadion is. Die gees (behalwe vir die onsinnige Suid-Afrikaanse All-Black ondersteuners) was weereens fantasties. Ek is so gatvol vir al die advertensies en hoofstroom-media wat altyd die gemengde wit en swart beeld in ‘n mens se keel afdruk, maar gister op Nelson Mandela Stadion was dit ‘n spontane samesyn. En dit was great. Selfs die relatiewe konserwatiewe Afrikaners saam met wie ons daar was sou saamstem.

Die enigste ou wat uit gevoel het was ‘n ou suurgat All-Black ondersteuner wat vir moeilikheid gevra het. En vir hom het ek regtig nie veel simpatie nie!

Die Volkslied was fenomenaal. Dis mos maar altyd spesiaal, maar ek het eers na die wedstryd op die TV gesien hoe goed dit was. Bobby Skinstad het op die lug gepraat van hoe great die Volkslied geklink het en Bryan Habana en Pierre Spies het daaroor getweet. Ek dink dit was ‘n groot regmerkie in die Baai se kolum by die SA Rugby administrateurs. As ou Cheeky Watson so aanhou mag hy dalk net ‘n bietjie vergifnis genereer.

Die rugby self was ook baie positief. Ons het nou nie bonuspunt driee gedruk nie, maar hierdie was 100% presies wat ons nodig gehad het. As ons te ver gewen het sou dit ook nie ideaal gewees nie. Ons het gedomineer, maar ons ouens sal besef daar is nog baie te doen. Wat wel opmerklik was is hoe geheel-en-al ons die All Black skrum gedomineer het. Ek het dit nie verwag nie.

Die Bokke het verdien om 18-5 gewen.

Verdere opmerkings na aanleiding van die toets:

  • Heinrich Brüssow kan heel moontlik hierdie Wêreldbeker se legende word. Daai Vrystater is net eenvoudig ongelooflik en is myns insiens ons grootste wapen.
  • Bismarck du Plessis is ons tweede grootste wapen. Met hom en Brüssow het ons al klaar twee fetchers in die span en kan ons met groter gemak die baldraers soos Spies, Schalk of Alberts insluit. Peter de Villiers is eenvoudig verkeerd om nog steeds vir John Smit te wil speel. Hy is net nie so goed so Bissie nie. Great kaptein en al daai, maar sy insluiting kan vir ons die wereldbeker kos. Kom nou Divvie; dis nog die een plek waar jy nog dom astrant is!
  • Bakkies is weer terug. Gister was hy “huge” gewees. Hy het fisies gedomineer en is weer “The Enforcer” van ouds. As Bakkies af is, is ons skrum net nie so sterk nie.
  • Morne Steyn moet speel. Ek is mal oor playmaker rugby soos wat Lambie en Butch speel, maar in ‘n Wêreldbeker kies jy jou skopper 1ste. En niemand skop beter as Morne nie!
  • Ek begin al hoe meer van Willem Alberts op 7 hou. Ek, saam met Stuart Barnes (die bekende eenogige Engelse rugby kommentator) reken Juan Smith is/was een van die beste rugbyspelers van ons tyd en ek was baie bekommerd toe hy aangekondig het dat hy nie werelbeker toe gaan nie. Maar selfs as Schalk nie reg is nie, dink ek ons sal oukei wees. Maar sonder Brüssow gaan ons sukkel.
  • Francois Hougaard moet ten minste op die bank wees in elke game. Hy is ‘n masjien. Was Fourie nie die (voormalige) beste skrummie in die wereld nie, was FH ‘n shoe in.
  • Fourie sal sy vorm moet lig, maar hy is die tipe ou wat dit sal doen.

Ek dink sonder om grappies te maak dat ons hier die span het om ons wereldbeker te verdedig. Die enigste reuse kwelpunt is John Smit. Ek wens hy wil die eerbare ding doen en bedank, maar hy sal nie en jy kan hom nie daarvoor blameer nie. Dit is uit die aard van die saak ‘n moeilike besluit en ek dink nie Peter de Villiers het die standvastigheid om so ‘n besluit te neem nie. Dit kan die rugbypublik in SA nog duur te staan kom.

2 thoughts on “Springbokke vs All Blacks in Port Elizabeth

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: