The Heunis Family

I don’t know nearly enough about the Heunisses so I’m thinking of putting together a Heunis database. I figure that Heunis.NET will be a good place to host this as well.

All I know of the Heunis family tree from my sisters (Katinka Ladewig and Abbie Heunis) and I (Attie Heunis) up is: Rulan Heunis (my father), Attie Heunis (my grandfather) and I think Jan Heunis (my great-grandfather). That really (and shockingly) is about as much as I know.

Heunis isn’t such a well known name in South-Africa, but I think most of us are based in the Southern-Cape. As far as I know the first two South African Heunisses were two brothers that arrived from Holland and settled in the Southern Cape. The one was a builder and the other one worked in the forest.

I know my dad’s cousin, Hannes Potgieter, from Alexandria researched his family quite extensively. His mother was a Chrissie Heunis so we do feature quite prominently in his research. This sounds like a good place to start.

77 thoughts on “The Heunis Family

Add yours

 1. My skoonpa het sy familie hier in Suid Afrika nagevors tot by ‘n Boesman moeder en ‘n Deense Vader! Dit is regtig ongelooflik amazing om die stamboom te sien. Maar dit is ook nogal hectic met tye, want daar is nogal ‘n hele paar ‘skandale’ wat so uitkom as mens ‘n bietjieste veel krap.

  Ek het ook ‘n groot behoefte om my familie na te vors. maar die tyd, o die tyd…

  1. My ouma was Elizabeth Margarethe Heunis, gedoop in Graaff Reinet in 1892. Haar pa was Christiaan Jesaia Antonie Albertus Heunis and haar ma was Johanna Renci Smith. Ek soek graag meer inligting oor hulle as iemand my kan help. Ek weet nie watter nasionaliteit hulle gehad het.
   Ek sal bly wees om enigiets daaroor ro hoor.
   Dankie,
   Cynthia

  2. Hello ilo…. Could you let me have more information about your father-in-law’s family research as it sounds a little like ours!

   Thank you
   Cynthia Morris

 2. Hey ilo,

  Ek gee nogal nie om vir sulke skandes nie. ‘Sekere’ lede van my gesin is rOrig te bruin om heeltemal wit te wees. LOL!

  1. Attie. Ek soek asseblief jou e mail adres sodat ek vir jou fotos kan stuur van die Heunes grafte in Nigel op die plaas Uitkyk. Dit was my oupa se plaas en later my Pa sn

   1. Hallo Louise,
    Ek stel baie belang in die Nigel geskiedenis – die 2 broers (Hermanus en en Johannes Matthys) was stiefbroers van my oupa se oupa (Johannes Marthinus) vanuit die Uniondale omgewing.
    Kontak my asb by gertheunis@gmail.com of 082-881-4357.
    Baie dankie,
    Gert Heunis

 3. Hi daar,

  My naam is Deon Heunis, seun van Casper Heunis, seun van Job Heunis.

  Ek het al probeer om die “heunis clan” te trace, maar kon nie veel uitrig nie 😦 Ek is wel familie van oorlede oud minister, Chris Heunis. Hy was my Pa se klein neef ?? so iets.

  I found this, don’t know if it will help? http://www.mypeoplepuzzle.co.za/2/2777.html

  As jy meer uitvind, email my asb. @ deon@heunis.com

  Cheers
  Deon

 4. My naam is Wim Heunis seun van Coenraad Hendrik Heunis seun van Urnis Philipus Heunis. Was ook ,n neef van Chris Heunis. My pa se broers se name was asvolg, At, Erens,Klasie en sy susters was Rietie en…. Seun van oom At se naam was Deon wat saam met my in die weermag was in 1982 te Oudtshoorn. Sy suster se naam is Sharmyn.

 5. My Pa was Hermanus Casparus Heunis en was van Hermanus afkomstig, gebore in 1914, my broers is Eugene, Gerhardt, Herman en my susters is Annette en Estelle. My Ma se van was Du Preez van Graaf Reinet
  Ek en Hermann het probeer om die Heunis van na te vors maar die oudste wat ek kon vasstel is sowat 1895 afkomstig van Nederland.

 6. My pa is David Stephanus Heunis, my oupa was Johannes Stephanus Heunis en ons is ook erens verbonde aan Chris Heunis, asook Johan Heunis, die rugby speler. Ek dink ons is almal verwant aan mekaar! Ek probeer die betekenis van die naam Heunis opspoor, maar sover kry ek niks. Kan een van julle my dalk help om die inligting op te spoor?

  1. Hi marius, die stamvader van Heunes/is is Hermanus Heunes 1768 – 1819, getroud met Gerber Maria Catharina 1779 gebore. Soos iemand hierbo genoem het, dit is wel 2 broers wat in die land ingekom het, het ek ook gehoor. Die twee het woorde gehad en die een het besluit om sy van met die “is” te skryf en die ander met “es”. Eintlik is ons dan almal familie. Soos ek werk hieraan, kan ek vir jou noem na die kinders van die 2e geslag dan het die kinders self besluit om hul vanne “es” te skryf. Ek het baie inligting. My pa was die jongste van die Heunes broers in hulle gesin. Uitkyk Nigel. Soos ek nagevors het, het die Stamvader uit Nederland gekom en is toe Kaap toe. Soos van die kinders gebore, getroud en getrek het is hulle na Heidelberg in Transvaal, waaronder Nigel eers geval het. Groot familiegeskiedenis. Wyd gesaai die van hoor. Christina Peens op Facebook.

   1. Hi Cristina. Laat weet asb vir my wat jou Pa se naam is.My pa het twee broers gehad . Hulle het op Uitkyk Nigel gebly

 7. My ma is Rietie Heunis suster van At, Klasie,Ernest,Bettie en Coerad. Wil ook dieselfde doen as almal. Indien dit van enige waarde sal wees Sedgefield was ,n plaas wat aan ons familie behoort het. Sal enige iemand my asseblief ophoogte hou is ook bereid om te help. My suster Joey het die familie stamboom of die wapen julle kan haar kontak by die volende e-pos adres: morne@live.au laat weet my as julle nie reg kom met haar mail nie.

  Groete,
  Ina

  1. Hi, ek is dogter (Altoinette) van Willem Casper Heunis en Doreen Heunis. Ons is 5 kinders Lynette,Doen en Leon(tweeling),ek en dan Christo. My oupa hulle kom van Setsfield en Knysna wéreld, hulle is Martjie en Willem Heunis, 7 kinders gehad!

   1. Hi daar wil graag uitvind waar ek leon heunis kan kontak – ek weet hy was in die SAP en is getroud gewees met Sonja Swart van Port Elizabeth – Leon is n’ou vriend van my. Hy en sy broer Deon is n’tweeling. Kan iemand my dalk help asb.
    Mooi daggie vir almal.

 8. Ek is Casper Willem Heunis
  Pa is Frans Sebastian Heunis
  Oupa is Casper Willem Heunis, het vir ‘n lang tud in George gebly.

  Ook ver familie van Chris Heunis and Johan Heunis.

  My broer is Andreas Francious Heunis and suster Margaret Lious Heunis.
  Pa se broer is Christian Heunis, susters is Izel and Thea.

  Het gesoek vir familie wapen maar kon dit nerens kry, as iemand weet waar om dit te kry laat my asb weet.

 9. My man se ouma se van was Heunis – sy het getrou met Hendrik Jacobus Gerber – hulle het in Langvlei, naby Knysna gewoon dink haar naam was Susarah (Sarie) – jammer dat mens nie gedink het om meer uit te vra toe jy kind was nie – nou het ons net hierdie brokkies informasie …..

  1. My oupa was Hendrik Jacobus Gerber wat op langvlei gewoon het ek verstaan hy was met Susarah Maria Heunis getroud en hul het 2 dogters gehad Maria Elizabeth en Sarah Maria. Voor hy met my ouma Johanna Hendrika Maria getrou het. Hy is 25 .11 .1972 oorlede hul is in langvlei begraaf. My email marie62@vodamail.co.za kontak nr 0769019640

 10. Ek is Francois Sebastian Heunis, seun van Francois Palm Heunis van George.
  My oupa was Frans Sebastiaan en hy het 3 seuns gehad, Casper Willem, my pa en Vondel Sebastiaan, asook 2 susters, Gertruida Martha en Dorothea Catharina (nie seker van hul 2de name).
  Die familiewapen het in my oupa se huis gehang, maar ek weet nie wat daarvan geword het nie, sal bietjie uitvind en dit probeer afneem.

   1. Goeie dag,

    Wie gaan inspring en ‘n massiewe groot Heunis-saamtrek laat gebeur (ek sal help. Kan julle dink hoe ‘n absolute jol dit kan wees! Ons kan feitlik daar ‘n stamboom saamstel.

    TERLOOPS: ENIGIEMAND WAT DIE FAMILIEWAPEN WIL SIEN KAN MY PER E-POS KONTAK.

  1. Francois Heunis Says:
   December 29, 2010 at 11:06

   Waar het jou pa Vondel Heunis gebly?

   My oupa Casper Willem Heunis se broer was Vondel Heunis, nie seker ooor tweede naam nie.

   My pa [Frans Sebastian] se tannie is Gertruida. Haar trou van is Vermaas.

 11. Ek sal ook graag die familie wapen wil sien waar kry ons dit, Ek is Jacobus Heunis seun van Jacobus Heunis seun van Albertus Heunis

  1. Stuur vir my ‘n E-pos dan stuur ek vir jou die wapen.

   Groete,

   Loftus – een van Mosselbaai se bekende 7 Heunis-kinders.

   1. Goeie more,
    Ek is Vernon Heunis ,seun van Casper Willem Heunis en sal die familie wapen graag wil kry.Dankie byvoorbaat

   2. ek sal baie dankbaar wees as ek die familie wapen kan kry vir my man +seun Marthinus Frans Sebastian HEUNIS

   3. Hallo Loftus,

    Ek is Johan Christiaan Heunis. My pa is Johan Heunis, seun van Albertus Ferdinand Heunis. Epos asb vir ky die familiewapen na t_heunis@yahoo.com. By voorbaat dankie

 12. Eks Estelle van Rensburg, gebore Heunis. My pa was Marthinus Johannes Heunis van die Rietbron/Willowmore omgewing. Ekt in die Groot Afrikaanse Familienaamboek die volgende inligting gekry: Heunis – betekenis: Seun van Heun of Heune, ‘n vorm van Hendrik.
  Stamvader: Herman Heunis, van Leiden (Nederland). Kom vor 1798 hier aan. Trou 5.8.1798 op Swellendam met Maria Catharina Gerber (5 kinders). Daar is ongelukkig nie ‘n familiewapen in boek nie.

  1. Hi ek is Jacquline Ignashia Heunis (getroud Izaks)gebore te Suurbraak naby Swellendam die klien dogter van Japie Heunis hy was gevestig in Mosselbay. Hy het in die tweede wereld oorlog nog geveg. Ek sal graag meer van die Heunis stam wil uit vind.

  2. Hi, ek is ook besig om ons stamboom na te vors en hoop iemand kan help. Hier is wat ek weet: My groot oupa-grootjie was Marthinus Johannes Heunis. Al wat ons weet is dat hy in Willowmore getroud is met Catrina Magrieta Johanna Bekker in 1913. Hulle dogter is getroud met Marthinus Heunis Muller. My oupa Marthinus Heunis Muller was gebore in Rietbron.
   Enige informasie kan help.
   Dankie

 13. Hallo al die Heunisse. My doopname is Johannes Marthinus, gebore 8 Jan. 1961. My oorl. pa was Pieter Daniel, gebore in Knysna distrik en grootgeword in Knysna Bos. My oupa was die legendaries Hannes Heunis, bekend in die Bos as “Meester Heunis” . Dalene Matthee vermeld hom in een van haar boeke oor die Bosmense. Hy het die eerste skooltjie in Veldmanspad in Knysna bos begin en die bosmense se kinders geleer. Ek dra die oorspronklike familie naam (nou omgekeerd) wat aanvanklik Marthinus Johannes was. My oudste broer, Gert, doen al jare navorsing oor die Heunis familie se herkoms en status. Kontak my gerus vir meer inligting. Hy het feitlik die hele stamboom nagevors. Ek vermoed hy kan ook meer lig werp op die moontlikheid van ‘n familie wapen. Groete. Hannes

  1. Middag Hannes
   My Pa (Johannes Jacobus ook Hans gebore Mrt 1926) is ook afkomstig van Knysna. Hy’s die oudste van 7 kinders Hy het al dikwels van Hannes Heunis gepraat. Hy’s die oudste seun van Christiaan Stehpanus (Fanie) Heunis en Sarah gebore Pienaar. Hy sal dit dit waardeer as hy die familie-wapen kan sien. Groete Hans Heunis

   1. Dag Hans,
    Oupa Hannes het ‘n paar broers gehad, onder andere Jan, Fanie, Sam, en Hertjie. Laasgenoemde was die jongste. My oorl. Pa (Pieter) het vertel hoe hulle as kinders by Oom Fanie-hulle in die bos gaan kuier het. Blykbaar het Oom Fanie (dit mag dalk jou oupa wees) hout gemaak in die bos, en het hy dit ook uitgery Knysna toe. Oupa Hannes het volgens oorlewering onder oom Fanie se naam ook hout gemaak. My pa het ook vertel hoe hulle as familie elke jaar oor Kerstyd met oom Fanie se wa en osse?? afgetrek het Nature’s Valley toe en daar vir die maand vakansie gaan hou het.
    Ons kan dalk direkte kleinneefs wees. Terloops, ons het my pa op “band” opgeneem waar hy vertel van hulle grootword jare in die bos. Jy kan my gerus telefonies kontak. Ek woon in Kuilsrivier. Sel. no. 0765519644 e.pos; maheunis@telkomsa.net. Ons kan gerus so ‘n Heunis saamtrek organiseer.
    Heunis en Bos groete aan almal.
    Hannes Heunis

  2. S tel baie belang ,aangesien my skoom-pa in JONKERSBERG-BOS gewerk het ,was bekend as tien afkorting vir Marthinus Heunis

 14. Aan die mede Heunisse
  My naam is Louis Barnend Heunis
  Gebore 17 April 1955 te Uitenhage

  My “spore” is soos volg:

  My Pa se geboortedatum is 16 Mei 1931. Sy naam is Aubrey Lawrence Heunis. Hy is ook in vandag se Oos Kaapprovinsie gebore. My Ma se doopname was Aletta, nooiensvan (Bellingham). Sy is in Uitenhage gebore. My Ma en Pa is ook in Uitenhage getroud. My oupa en ouma het ook lank op Uitenhage gebly. Vanaf 1955 – ongeveer 1969. Daarna het hulle Bloemfontein toe verhuis om maar weer terug Port Elizabeth toe te trek. My Oupa is in 1976 oorlede en in Port Elizabeth begrawe.

  My Oupa, aan my Pa se kant, se doopname was Barend Johannes Vorster. Hy is met ‘n nooi (My Ouma) met die naam van Lilian van Eck getroud wat ook uit Graaf Reinette se wereld kom. My Pa se oudste suster se naam is Jean (gebore 10 April 1927). My Oupa het sy Ma se nooiensvan “Vorster” as tweede naam gehad. Sy Oupa/Pa? het in Graaf Reinette gebly. Laasgenoemde is daar met ‘n tweede vrou getroud. Nie kinders by haar gehad nie. Volgens oorlewering was ook iewers nooiensvanne “Palm” en ‘Gerber” in my voorgeslag. Daar was ook iewers ‘n seun/broer met die voorname Frans Sebastian in my voorgeslag.
  Ek het dit ook so dat die Stamvader was ‘n Herman Heunis, van Leiden (Nederland). Hoe akkuraat dit is weet ek nie.

  Groete. Louis

  1. Hi Louis,

   Ek weet my oupa Samuel Heunis het skool gegee en dink was ook hoof gewees op n tyd. Sal meer uitvind en jou lat weet.

   Groete,
   Casper

 15. Wel, ek is nou nie ‘n Heunis nie, maar, yip daars altyd ‘n Maar.
  ‘n Sam Heunis van Vredenburg het vroeer jare vir my skool gehou? Enige familie van jul alger?

  Groetnis,

  Louise van den Heever

 16. Hello, my naam is Claudette Hiles (gebore Heunis). My pa was die oudste van 6 kinders van CC Heunis (Cornelius Christiaan Heunis) wat met Edith Kapp getroud was. Hulle het ook oorspronklik in Knysna bewoon waar my pa, Johannes Alexander (Bobby) gebore is in 1918. Ek weet nie of sy broer, Christiaan Cornelius (Groot Neels), Basie (die jongste broer), Rita (oudste suster) Edith (middel suster) en Johanna (jongste suster) ook daar gebore was nie. Oupa en Ouma Heunis het later Grahamstad toe getrek en nog later Boesmansriviermond toe. Sover ek weet is almal oorlede (veral in 1994!), maar ek is nie seker van Tannie Edie (wat laas Sedgefield toe getrek het) nie. Oom Neels se vrou, Tannie Crimora, leef nog (in haar 80’s) in Grahamstad. Bobby (my pa) se kinders is Edie (afgetree en bly iewers in die Weskus), Loretta (dokter in Boesmans), Claudette (ek) wat nou in Sacramento, California bly, Andre (Port Elizabeth) en Rochelle (sterf in motorongeluk in 1994). Dis nou genoeg vir eers.
  Kan iemand my asseblief die posadres van Loftus Heunis stuur? Ek stel baie belang in die familie wapen.
  My adres is: claudie1001@yahoo.com
  Dit was nou ‘n verrassing om al die Heunisse hier te vind!!
  Groete
  Claudette (Heunis) Hiles

 17. My Father, James Banfield did some extensive research on the Heunis family name. He recorded nearly 800 names which you can access on the Danie Farr website (http://www.farr.co.za). My mother was a Heunis and her parents were Casper Wilhelm Heunis and Louisa Kapp. The research goes back to Hermanus Heunis, born 19 Jan. 1768 in Leiden, Nederland. If you can link up your family with any of those Heunis’s just send your information to Danie and he will add it to the website.
  Regards
  Lorraine McDowell

 18. Attie, jy kan werk op die stamvader soos heelbo, dit is vaste fondasie. Ek is die ander Heunes, wonder waaroor hulle baklei het hehehe. Daar is so baie van ons, alles reggehad en al my data verloor. Ons almal is familie van mekaar. Net die lyn reg kry. Dis al. Het dit reggehad, al die data verloor, oulik ne. Sal weer begin en deel met julle. Groete Christa

 19. My naan is Anna heunis.my pa was Arthur heunis,getroud met Elsie heunis. Ons is 9kinders waarvan daar nog 7leef!ons woon in mosselbaai in die weskaap.ek is baie exited oor die hele storie, en die name arthur en attie het my baie laat wonder! Want een ding wat ek agter gekom het daar is baie arthur’s en attie’s en johannese in die familie!van ons lyk na blankes,ander weer na muslims!baie gemengde besigheid!ekt byvoorbeeld 3 sisters met blou oe en spierwit maar ons is kleurling!attie I salute u,wat van n reunion,my kontak besonderhede is 081 270 4566!as jy nog enige inligting soek!

  1. Hi Anna
   My naam is Daniel Heunis en afkomstig van Mosselbaai en ek neem aan jy is ook van daar en het daar groot geword. My ma en groot ouers is almal afkomstig van Herbertsdale. Baie ouers het mos getrou en het daardie lek verlaat en ander plekke gan vestig. Ek wil graag weet of jy al gehoor het van Oom Adonis en Nettie Heunis,was woonagtig in Oudshoorn <maar die kinders is nog daar, Dalk is jle direkte familie. So is daar ook Armaans Heunis. Laat weet maar as j meer uitgevind het by die famlies.
   Groete Da niel

 20. Hi
  Ek is Thea (gebore Heunis) van George. My pa was Casper Willem Heunis.Sy broers was Vondel en Francois heunis en sy susuters, Thea en Gertruida. Sy kinders: Frans, Chris, izel en Thea. Sy kleinkinders: Casper, Andreas, Margaret, Rudolph, Karin en Charl.
  Casper woon in Australie, Rudolph in Nederland.en die res van ons is almal in die Wes-Kaap, Vrystaat en Transvaal. Sal BAIE graag die familiewapen wil sien.
  Mooi loop.

  1. Hi Thea, my name is Merle and I was just wondering if your granny’s name was Dora Heunis from George… married to Frans Sebastiaan Heunis. My late granny was Dora’s sister…Susanna Elizabeth Palm.

 21. My skoon-pa was Marthinus crisstoffel Heunis, woonagtig in George was in bos-bou’ Het 2 kinders Dogter Johanna +seun Marthinus.Wil graag familie boom begin vir my seun ook Marthinus en dogter enige iemand wat my kan help sal waardeer word’
  Stel ook belang in die Heunis wapen sal ontkoste daarvan dek’
  KONTAK NO. 0720437874
  e-mail marindaheunis@gmail.com

 22. Hi ek is Christa Pieterse jongste dogter van Marthinus Lourens Heunes. My pa was getroud met Elizabetha Christina de Lange. Ons het op die plaas Uitkyk Nigel groot geword. Ek ken nie die familie so goed maar ek dink hy het 2 broers gehad Hermanus en Gert, ek dink die susters was Maria, Cate en Miem. Ek sal ook graag meer wil uitvind van die Heunes familie. baie dankie. My e-mail adres is christapieterse@mobileemail.vodafonesa.co.za

 23. Aan al die Heunisse, dit bly ongelooflik om elkeen se storie te lees. Ek doen sedert die tagtigerjare oor die Heunisse navorsing en die stamboom in samewerking met Dr.Heese is al deur die RGN gepubliseer. Skakel my gerus op gertheunis@gmail.com. Die stamvader Hermanus Heunis het net voor 1798 hier aangekom en getrou en het hom in George gevestig. Daarvandaan het al die lyne versprei. Groete, Gert

 24. Goeie dag aan almal wat hier lees aangaande al die Heunisse van die Kaapse kontrei. In die Mosselbaai omgewing is daar ook honderde Heunisse en baie van hulle is gebore en groot geword op plek met die naam van Herbertsdale. My groot ouers is ook afkomstig van daar en sal ook graag wil weet waar almal inpas. As die stamvader Hermanus Heunis die voorloper was en hom hier geestig en getrou het,sal ons dan op die een of ander manier ook verbind aan mekaar wees. Graag sal ek ook wil weet hou die Heunis stamboom lyk as al die tak verspreidings bymekaar kom. E het al baie Heunisse tee gekom ma niemand ken rerig sy eie gskiedenis vanaf die 1800’s nie. Ek hoop daar is nog mnse wat die lig op my pad kan wees.

  email : danielheunis49@gmail.com

  Groete

  Daniel Heunis

 25. Goeie dag uit die noordelike tak van die Heunis stamboom.
  Ek is Wynand Heunis , derde geslag met die naam Wynand, my oupa-grootjie ,Hermanus Johannes Heunis was die oudste seun van Christiaan Stephanus Heunis uit sy 2de huwelik met Maria Catharina Strydom Christiaan Stephanus Heunis was die jongste seun van Herman Heunis, die stamvader.
  Oupa Grootjie Hermanus het homself in Heidelberg kom vestig nadat getroud is met Susanna Josina Smit, Klipstapel en Mount Arabel was haar erfgrond. Hy het Mount Arabel verruil vir ‘n perd wat ‘n halfkroon werd was.(25 sent).

  Daar is nog baie gate in ons tak van die boom wat iemand dalk kan help invul

  Die spelling verskil Heunis / Heunes is net merkbaar by my oupa Wynand se broers en susters wat Witkop in Nigel ge-erf het sover ek weet. Ons het groot geword met die kennis dat die Heunisse oorspronklik uit Leyden gekom het, maar hulle was van Duitse afkoms.

  Die familie wapen met die son en tros druiwe dui duidelik dat hulle heel moontlik in die wynbedryf moes gewees het.
  Of het ek die verkeerde familie wapen?

  Kontak my by wynklipgmail.com

  Groete
  Wynand Heunis

  1. Goeiedag Wynand, kontak my asseblief ivm die Heunis familie. Johan Engelbrecht by sel nr. 0711439665.

 26. hi al die Heunisse ek ken glad nie familie nie my naam is Agnes Barnard getroud Venter Ek opsoek na my ouma groot se families Sy was Paulina Catharina Heunis getroud met Casper Willem Barnard Barnards was van Elandskraal omgewing neem aan die Heunisse ook as iemand dalk enige inligting het sal waardeer dankie

 27. Ek soek inligting oor ‘n Maria Christina Heunis. Sy is in 1863 gebore, Sy is 27 Maart 1882 in George getroud met Daniel Johannes Dalton. Hulle het daarna in Knysna gebly. Sy is die oumagrootjie van my eggenote, Felicity Obermeyer. Indien ek weet wie haar ouers was, kan ek dalk die res van haar Heunis-voorouers vind.

 28. Interessant. Seek na inligting. My pa was Hermanus Caparus Heunis, gebore 1911. My ma was Martha Hendrina Heunis, gebore du Preez. Pa het saam met sy pa-hulle op Uitkyk buite Graaff Reinette gebly. My pa het voor en gedurende die oorlog by G R se munisipaliteitgewerk en in GR gewoon. Myoupa is klaarblyklik in die out kerkhof in GR Belgrade. Ek het geen inligting oor my ouma en oupa nie. Ken enigiemand help?
  My pa se siblings was Frank, Elizabeth, Dorothea (Dot)

 29. My Grandfather is Adonis Matines Heunis. He told us about his father Koos Heunis. Koos Heunis was born in Herbitsdale. He ran away at the age of 10. He ended up in Oudtshoorn where he met his wife, Jakamina Johanson. And married her. I dont know anything about Koos Heunis my great grandfather, as my grandfather Adonis Martiness Heunis also did not know anything. Please help. I want to start a family tree on my grandfathers father, his grandfather and great grandfather.

 30. Hello my name is Danielle Scholtz
  I am Looking for information on my Grandmothers family.

  Aletta Deborah Heunis.

  Information on the family

  Aletta Deborah Heunis born 10 August 1936 in Graafrient
  Andries Heunis born 10 Agust 1936 in Graafreint
  Evelyn Heunis unknown birth date
  Frans Heunis unknown birth date

  Parents
  Francios Heunis and Christina Adriana Heunis born Kriegel

 31. Im not getting anywhere with this. My great grand father was jocobus johannes heunis. As we were told he ran away from home at the age of 10 because his mother died and his father remarried. We dont know if his father had other children with the new wife. He was from herbertdale. Dont know where he was born or his parents names. He did draadwerk. He moved to sekoegat where he married lettie johanna johnson.
  His son and my grandfather was adonis martines heunis. He died in 1999. He was married to nettie jones heunis who passed on in 2013.
  Please assist me to find the family of jacobus johannes heunis great grand father from herbertsdale.
  We only know some of his wifes family, lettie jakamina johnson heunis.

 32. ek is opsoek na my niggie Marinda Heunis..haar ouers is op Kersdag 1962 in n ongeluk dood met haar twee jonger
  boeties..Alfonso en Leon..Mirins verneem ek is met Marthinus Frans Sebastian HEUNIS GETROUD.Ek is Andre Oelofse, Miranda se vader was my moeder se broer..Isak Stephanus HENNING.Haar 2 ouer broers, Andre en Fanie, haar jonger sussie en sy het by hulle oumas en moeder se familie gaan bly

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: